Home / Dekor / Wilsonart Flooring
Wilsonart Flooring

Wilsonart Typhoon Ice and in Quarry Finish with Aeon (4952k-52)-Kitchen countertops

Fördelarna med att köpa laminatgolv av hög kvalitet

Fördelarna med kvalitetsgolv, såsom ALLOC och wilsonart golvprodukter, är att deras kärnor behandlas med kemikalier som är vattenavvisande och motståndskraftiga mot svullnad som kan uppstå på grund av överflödig fukt. Detta är något som gör golvet mer hållbart, särskilt när det installeras i områden som kök och badrum. Kvaliteter som dessa gör Wilsonart-golv till ett mer föredraget alternativ än andra alternativ, inklusive vinyl och plattor.

Med ett kvalitetsmärke i laminerat golv kan du försäkra dig om att få golvstrukturer och design som skulle följa alla de senaste trenderna, vilket ger dig produkter som kommer att öka värdet och tilltalet i ditt hem.

Förstå laminatgolv

När det gäller trägolvprodukter finns det säkert många tillverkare på marknaden, var och en med sin egen specialitet och fördel. Vad som gör laminatgolv till ett så populärt val är det faktum att dessa golv inte bleknar, fläckar eller blir bucklade, eftersom de är mycket mer motståndskraftiga mot vatten och repor än deras lövträ motsvarigheter. Du kan få laminerat golv på startnivå om du vill installera det i områden som har lätt trafik, med en garanti på mellan 10 och 15 år.

Skikten av laminatgolv

Varje laminatgolv har fyra grundlager, som är:

Skikt 1: Bär lager- Detta är skiktet överst, hålls öppet så att designskiktet är synligt. Det är härifrån hållbarheten för hela det laminerade golvet kommer ifrån, vilket också bidrar till UV-skyddet och repmotståndet på golvet.

Lager 2: Designlager- Det andra lagret är designlagret, varifrån lagrets färg, karaktär och design kommer från. Det är vanligtvis ett 3D- eller högupplöst fotografiskt lager.

Skikt 3: Kärnan: Kärnskiktet är där hjärtat i planken ligger, tillverkat med MDF eller Medium Density Fiberboard. Tjockleken här kan vara allt från ¼ “till 5/8”. Ju tjockare kärna, desto större är stabiliteten.

Skikt 4: Stöd- Detta lager ligger vid plankbotten, precis som det övre skiktet. Det är det som tätar kärnan från överflödigt fukt och ökar stabiliteten.

Skikt 5: (Valfritt) Pad- Att ha detta lager innebär att du inte behöver underlagsunderlaget. En ångbarriär krävs fortfarande för de golv där det finns risk för fukt.

Så nu du känner till grunden för Wilsonart-golv och andra varianter bör det vara en enklare uppgift att fatta ett välgrundat beslut om vilket som är det bästa valet för ditt hem!