Home / Dekor / Sovrum färger
Sovrum färger

Blue-grey bedroom – via Coco Lapine Design More

Ditt hus är din oas och ditt sovrum är din fristad. Ett sovrum är en plats där du känner dig som den mest bekväma, varför den färg du väljer för ditt sovrum är av största vikt. Du vill inte att de felaktiga färgerna krossar atmosfären i ditt sovrum.

Dessa tips kommer att se till att du alltid väljer rätt sovrumsfärger.

  • Dina favoriter: Se till att du vet vad dina favoriter är. Välj en färg som får ett gott humör i dig. Om du väljer en sovrumsfärg som du inte gillar annars kommer det att förstöra ditt rum för dig.
  • Belysning: Belysning är mycket viktigt. Om du vill välja en mörkare färgskärm, se till att ditt rum får mycket solljus och om inte solljus bör det finnas tillräckligt med belysning i rummet, annars välj en ljus färgskärm.
  • Möbel: måste du se till att färgen som du väljer för ditt rum matchar dina möbler som färgen på din säng eller garderober. Färgen på andra saker som mattor och gardiner spelar också roll.
  • Storlek på rummet: När du väljer sovrumsfärger är rumets storlek viktig. Om ditt rum är litet bör du använda ljusa färger, som vit eller ljus persika för att ditt rum ska bli mer rymligt. Mörka färger får ditt rum att se mindre ut.
  • Vara kreativ: du behöver inte välja en färg för att måla hela rummet. Var kreativ och matcha olika färger och mönster för att ge ett konstnärligt inslag i ditt rum.
  • Testa alltid färgen: Innan du börjar måla ditt rum är det klokt att testa färgen på en vägglapp bara för att se till att det följer ditt rum.