Home / Dekor / Formica Flooring
Formica Flooring

Beautiful kitchen features white cabinets paired with Taj Mahal Quartzite countertops and a white subway tiled backsplash.

Prisvärd, enkel och snabb

När det gäller ett golvalternativ som inte bara är överkomligt, utan också ser bra ut, är enkelt att installera och kan göras utan professionell hjälp på kort tid, är laminatgolv, och i synnerhet formikagolv, bland de bästa valen . Formica är ett material som kan tillgodose både detaljhandel och kommersiella utrymmen - det är det perfekta valet för golvinstallationer där tiden är en begränsning. Formica-laminat är bland de mest använda laminatgolven på grund av ett antal fördelar som de erbjuder såsom de som ges framåt.

Vad du får med formikagolv

En av de största fördelarna, som du läser ovan, som kommer med formikagolv är att installationen är relativt snabb och inte kräver mycket ansträngning. Bortsett från detta är denna speciella golvtyp också motståndskraftig mot repor och stötar - särskilt jämfört med andra laminatgolv. Detta är en av orsakerna till varför formikagolv är mycket eftertraktade i områden där det skulle vara stor fottrafik, till exempel varuhus, restauranger och butiker bland andra. Du kan enkelt få formikagolv med tillverkarens garanti så länge som 10 år!

En av de största fördelarna med att använda formikagolv är att det inte har några defekter - något som är sällsynt i andra alternativ, inklusive lövved. Det kan också installeras på platser som kök och badrum, där hög fuktighet kan finnas där på golven. Att rensa upp formikagolv är också en ganska enkel uppgift - allt som krävs är en kvast eller vakuum - inga speciella golvvax krävs. Det kommer också att motstå fläckar, och om det inte är i stånd, kommer det inte att vara ett problem att rensa bort det!

Problemen med att ha formikagolv

Medan formica är vattenbeständig i stor utsträckning kommer den inte att kunna fungera bra med stående vattenpölar (men då igen, inte heller kan de flesta av de andra golvalternativen). Som det är med andra laminat, kommer det att vara hårt, även om skummet under demper denna effekt. Om du tittar på formikagolv i hemmet från en återförsäljningssynpunkt, kommer återförsäljningsvärdet inte att vara mycket - särskilt i jämförelse med trägolv.

De flesta av dessa frågor är dock något som kan tas om hand. Sammantaget kan formikagolv vara ett bra val av golvlaminat för dig, särskilt om du behöver tuffa golv som tål hög trafikintensitet hela dagen.