Home / Mode / Stickad kabel
Stickad kabel

Alana / DROPS 156-19 – Knitted DROPS jumper with cables and raglan, worked top down in ”Karisma”. Size S-XXL

Stickning har olika tekniker och en sådan är kabelstick. Stickning innebär att man använder nålar och garn. Det speciella med kabelstick är att den har en speciell nål och det hjälper till att göra en visuell illusion av kablar som sticker ut på tyger, tröjor etc.

Teknik

Denna typ av stickning involverar strukturer av lager som ska uppnås genom permutering av sömmar. För att göra denna typ av stickning måste du använda två olika stilar av kabelnålar. Stygn som är avsedda att korsas bakifrån överförs till en kabelnål endast för att förvaras ett tag tills stygnen som är avsedda att vara framtill stickas. Sedan överförs dessa tillbaka till den ursprungliga nålen för att stickas igen.

Stickning med denna teknik ger ett tyg som är mindre flexibelt och tätt. Kablar kan stickas med alla typer av bakgrundsstickning. Syftet är att få visuell intrig. Genom att lära sig göra kablar kan människor också skapa metakabelmönster. Du kan sedan sticka två eller flera kablar vid en viss tidpunkt. Vissa kan till och med få kablar att korsa över varandra helt.

Du kan öka antalet kablar och göra detta perfekt. Genom att göra det blir det enkelt att lära sig att skapa flätmönster. Användningen av kablar hjälper till att få mönstret att se enastående ut. Multikabeleffekten medför visuell intrig för människor. Nya mönster och konstruktioner av kablar kan också göras genom att göra perfekt för att sticka.